Autogene Training

Maak nu kennis met een vernieuwde methode voor zelfontspanning

Autogene Training (A.T.)!

  • Voel je je vaak ‘overvraagt‘?
  • Lijd je aan een ‘Burn-out‘ of ‘stress’?
  • Heb je last van ‘angsten‘ of ‘innerlijke onrust‘?
  • Heb je last van hartkloppingen, hartritmestoornissen, angsten of faalangst?
  • Of wil je gewoon ontspannen en jezelf iets goeds gunnen?

Als een van bovenstaande redenen op jou van toepassing is, is het goed om te leren werken volgens de methode van Autogene Training.

 

Wat is Autogene Training?

A.T. is een wetenschappelijk onderbouwde methode (Prof. J.W. Schultz) gericht op het kalmeren van onze innerlijke systemen. Via fysieke processen  en beweging kan de continue stress die in het dagelijks leven aangemaakt wordt, gecompenseerd worden. Hierdoor daalt de spierspanning en verwijden de bloedvaten zich.  Dit leidt tot ontspanning en stressreductie. A.T. sluit hierin aan bij de moderne gedrag-georiënteerde gezondheidsvoorlichting.

 

Bij de A.T. methode gebruik je je eigen gedachten om je lichaam, geest en ziel te beïnvloeden (zelfinstructie). Deze ontspanningsmethode is toepasbaar voor iedereen en werkt rustgevend op lichamelijk- en zielsniveau. Door zelfinstructie worden storende sensaties als angst of innerlijke onrust afgebouwd en geneutraliseerd. Hiermee wordt een staat van diepe en veelzijdige ontspanning en rust bereikt.

 

A.T. kan naar ieders behoefte en op ieder gewenst moment uitgevoerd worden, bijvoorbeeld op de werkplek of tijdens stressvolle situaties.  Bij mensen die regelmatig oefenen met A.T. ontstaat binnen enkele minuten een ontspanningstoestand, die kan overgaan in diepe relaxatie.