Re-form

Weer fit na de zwangerschap!

Tijdens en na de zwangerschap doorloopt het fysieke lichaam een natuurlijk veranderingsproces.

Daarbij worden:

A:  de lichaamsstructuren, zoals botten, spieren, pezen en de huid sterk beïnvloed en soms zelfs overvraagd. Hierdoor kunnen blokkades in het systeem ontstaan, zoals onder andere oedeem, spataders, verkramping, spierverslapping, buik- en rugklachten, incontinentie,  en verzakking van de baarmoeder .

B:  door de hormonale veranderingen mogelijk emotionele schommelingen teweeg gebracht. Hierbij denken we  aan  slaapstoornissen, moeheid, stress en onzekerheid. Maar ook vindt  er een verandering  in de familiestatus plaats. Door de gezinsuitbreiding moet er in de nieuwe situatie rekening worden gehouden met meerdere personen. De psychische belasting van de vrouw wordt vergroot die de nieuwe rol van moeder-zijn met zich meebrengt. Dit alles moet een plekje in de nieuwe situatie krijgen.

C:  door de toename van het gewicht vaak problemen ondervonden  en kan voedingsadvies hierin een helpende hand zijn.

Re-form wil  samen met je een persoonlijk, weldadig ontwikkelingsprogramma opstellen, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met de persoonlijke capaciteiten..

Dit Re-form-programma ondersteunt je om in vorm terug te komen;  je beweeglijkheid wordt weer opgebouwd, de spierkracht en flexibiliteit worden verhoogd en emotionele schommelingen worden in evenwicht gebracht. Er worden onder andere oefening aangeboden voor de bekkenbodem, buik- en rugspieren,  bloed– en lymfedoorstroming. Ontspanningsoefeningen worden aangeboden  in de vorm van autogene training, ontspanning volgens de Jacobsenmethode, yoga en ademhalingsoefeningen.

Re-form volgt  een holistisch  programma. De mens wordt vanuit zijn totale wezen benaderd: lichaam, geest en ziel in balans!

Je zult zien dat je je na deze trainingen meer uitgebalanceerd voelt. Het lichaam fit is, waardoor je weer gesterkt en vol vertrouwen  in het leven staat.

Lessen zijn ook mogelijk:

  • Individueel
  • Of in kleine groepen van 2 tot 3 personen

Deze lessen worden afgesproken na een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt ingeschat hoeveel lessen nodig zijn. Uit ervaring zal dit rond 5 lessen zijn.